welzijn-en-advies

Voelen

Welzijn en advies

×

Voelen

Wij Nederlanders hebben het hart niet op de tong. Als er problemen zijn gaan we daar als IJzeren Heinen mee om. Aan ons zal niemand wat merken. Je laat je niet kennen. Dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. ‘Klagers kennen geen nood’, luidt het onterechte spreekwoord. Een karaktertrek waarmee u niet meer zegt wat u voelt. Daarmee raakt u te ver verwijderd van wie u eigenlijk bent… Uw gevoelens krijgen invloed op uw dagelijks handelen. U lichaam reageert op wat u voelt. Gevolg: spanning in uzelf die tot verkramping leidt. U bent afgeleid en doet de verkeerde dingen. De druk om te presteren neemt toe. U gaat over grenzen heen, omdat u zoveel moet en er zo weinig tijd en gelegenheid voor heeft. Altijd haast, gedwongen door werk, gezinstoestanden en crisis. Dat levert geheid interne spanningen op en soms zelfs klachten, zoals:

  • Vermoeidheid. Toch kunt u nauwelijks slapen. De hele dag en nacht voelt u zich moe. U wordt bijvoorbeeld midden in de nacht wakker. Of veel te vroeg in de morgen
  • Concentratieproblemen. Uw gedachten dwalen af. U maakt stomme fouten in het verkeer, of u bent zo in gedachten dat u niet meer weet waar u bent. Moeilijke materie dringt niet meer in uw hersens door. Veel feiten die u behoort te weten verdwijnen in de mist van uw gedachten
  • Duizelig. Plotseling moet u zich even vasthouden aan iets. Natuurlijk… na een paar seconden is het misschien over. Maar daarmee is de oorzaak niet weg.
  • Hoofdpijn… met een onduidelijke herkomst. Toch gaat die niet weg. Paracetamol en Ibuprofen van de drogist helpen niet meer.
  • Pijnklachten, die nergens vandaan lijken te komen. Toch zijn ze er. Pijn in uw armen en gewrichten, druk op uw borst. Misschien denkt u dat er iets mis is met uw hart.
  • Geïrriteerdheid. Zaken waar u zich vroeger nooit druk over maakte nemen ineens enorme dimensies aan. U bent onaardig tegen mensen die dat niet verdienen. U weet dat wel, maar toch overkomt het u
  • Stijve gewrichten. ’t Wordt steeds moeilijker om u soepel te bewegen. Alsof uw gewrichten ‘gesmeerd’ moeten worden. U vraagt zich af of dit op uw leeftijd wel normaal is…
    Negatief zelfbeeld. U heeft het gevoel om te falen. Dat u iets mankeert. Sterker nog: dat anderen op een vervelende manier over u denken. Elke dag lijkt u minder te functioneren. Het gevoel van frisheid is ver weg.

Al deze klachten zijn in de meeste gevallen te behandelen. Bespreek uw klachten met Angelo. Door middel van verschillende methoden leert hij u met deze klachten om te gaan. Samen met hem gaat u de oorzaken achterhalen. U krijgt grip op uw interne spanning. Want u heeft zelf ook actief deel aan het genezingsproces. Angelo leert u technieken om u te ontspannen en opnieuw naar uzelf en uw functioneren te kijken. U komt weer in contact met uzelf. Uw collega’s leert u opnieuw waarderen (en andersom). Uw gezinsleden vinden u weer een prettig mens. U gaat weer…voelen!

Klik hier voor een afspraak

Veelgestelde vragen

Ontdek het antwoord op uw vragen.

Veelgestelde vragen