welzijn-en-advies-bewegen-header

Bewegen

Welzijn en advies

×

Bewegen

Goed en zonder problemen bewegen is een belangrijke, zo niet een essentiële randvoorwaarde voor geluk. Pijn leidt af en hindert u in het dagelijks leven. Dat geldt ook voor fysieke beperkingen. Angelo van Klink is dé fysiotherapeut voor uw dagelijks leven. Hij kijkt samen met u naar zaken die een negatieve invloed hebben op uw bewegen. Een paar voorbeelden die aantonen waarom dat zo is:

 • Werk.  Als u niet kunt bewegen op uw werk, dan gaat dat ten koste van uw productiviteit. Dat is ook het geval als u een kantoorbaan heeft. Zit u wel op de juiste manier, om maar eens een voorbeeld te geven. Als u zwaar werk heeft, dat kan letterlijk té ‘zwaartillend’ zijn. Angelo van Klink kan samen met u de juiste houding bespreken en aanleren. En u helpen als er werk gerelateerde klachten zijn.
 • Sport. Hoe bouwt u een goede conditie op. Op welke manier moet u bewegen. Is de sport die u bedrijft wel de juiste voor u. En ook: hoe komt het toch dat u steeds weer dezelfde blessures heeft. Dat zijn zaken die u met Angelo kunt bespreken. Zo wordt u een betere sportman of –vrouw. Blessures? Angelo behandelt ze graag voor en met u.
 • Huishoudelijke taken. De meeste blessures, zo bewijzen onderzoeken onomstotelijk, ontstaan in en rond het huis. Zoals een val van de trap,  vertillen en ongelukjes bij het hobbyen. Dan ‘schiet’ het er wel eens in. De oorzaak van zulke klachten kunnen overal zitten. Bijvoorbeeld een gespannen gezinssituatie. Angelo van Klink is ook dán uw aanspreekpunt en helpt u om de gevolgen weg te nemen.
 • Slapen. Een goede nachtrust is niet iedereen gegeven. Dat kan zijn omdat u over bepaalde zaken maar ligt te piekeren. Maar ook omdat u de verkeerde matras  heeft of in een verkeerde houding in bed ligt. Leg het probleem eens aan Angelo voor. Want een fijne nachtrust is de basis van uw dagelijks leven.
 • Lopen. We lopen allemaal, dus je zou zeggen dat dát geen problemen moet opleveren. Maar sommige mensen hebben moeite met lopen, soms ook omdat klachten ze daartoe dwingen. Spieren laten het afweten, gewrichten functioneren niet soepel meer. Tijd om hier eens  met Angelo over te praten. Hij helpt u om letterlijk flexibeler in het leven te staan.
 •  Zitten. Veel mensen zitten in een verwrongen houding. Vooral ook op hun werk. Officieel moeten arbeidsplaatsen ‘ARBO-goedgekeurd’ zijn, maar de praktijk is vaak wel anders. Ook als dit wel het geval is, wil dat nog niet zeggen dat u goed zit. Daar komen klachten van. Hoe vreemd het ook klinkt: Angelo helpt u met… goed zitten!
 • Staan. Veel mensen hebben staande beroepen, zoals werkers in de horeca, winkels en dergelijke. Of ook wel in de fabriek of werkplaats. Staan kan allerlei klachten opleveren. Denk maar eens aan stijve spieren en gewrichten. Het kan ook problemen veroorzaken met de bloedsomloop. Wellicht wordt het tijd om daar met Angelo eens bij… stil te staan…
 • Traplopen. Traplopen is een kunst apart voor mensen die slecht ter been zijn of last hebben van vormen van artrose. De trap óp lopen is voor sommige mensen geen probleem. Maar de trap ‘af lopen’ wel. Angelo leert u hoe u de trap kunt bedwingen, zodat de bovenverdieping geen onneembare vesting meer is.
 • Fietsen. Een elektrische fiets is lang niet altijd de oplossing als u fietskracht tekort komt. Zit u wel op de juiste manier op uw fiets? Heeft u daar ooit wel eens over nagedacht? Bij een onjuiste houding kunnen er allerlei klachten ontstaan. Natuurlijk verhelpt Angelo die graag. Maar nog liever helpt hij u om ze te voorkomen.
 • Tillen. Tillen is een vak apart. Dat zie je bijvoorbeeld aan verhuizers die heel zware spullen op een speciale manier kunnen optillen. Dat hebben ze geleerd. De meeste mensen die iets moeten tillen gaan daar op onverantwoorde wijze mee om. De gevolgen laten zich raden. Heeft u zich vertild? Angelo gaat u helpen om van de pijn en beperking af te komen. En leert u hoe u in uw werk kunt tillen.
 • Wandelen. Wandelen… het lijkt zo eenvoudig. Wat is er niet heerlijker dan even een blokje om te gaan. Maar sommige mensen hebben zoveel pijn en beperkingen dat wandelen er niet meer in zit. Wandelt u niet meer ‘lekker’, of lukt het u niet meer? Ga naar Angelo van Klink. Dan gaan u en hij samen de mogelijkheden onder zoeken.
 • Tuinieren. U kent dat wel. Even een paar plantjes verpotten of een iets in de tuin verslepen. En plots heeft u klachten. Of u heeft te lang in éénhouding op uw knieën gezeten. Of te ver naar boven gereikt. Voor u het weet heeft u één of meer pijntjes te pakken. Angelo bekijkt uw klachten. Hij geeft u ook advies om op een gezondere manier te tuinieren.
 • Autorijden. Of u nu veel of weinig kilometers maakt… autorijden blijft een inspannende klus. Allereerst omdat u vaak lang in dezelfde houding zit. Ook uw medeweggebruikers kunnen de oorzaak zijn van klachten. Bijvoorbeeld bij een botsing waarbij u een whiplash oploopt. Of een andere ‘schokkende’ gebeurtenis. Het komt regelmatig voor dat Angelo met de cliënt een stukje gaat rijden om de bestuurdersstoel in te stellen!
 • Ziekenhuis. Moet u om wat voor reden dan ook naar het ziekenhuis? Zowel er voor als er na is Angelo er voor u. Om u er op voor te bereiden. En als u uit het hospitaal komt weer te helpen goed te bewegen. Zeker als u lang in het ziekenhuisbed heeft gelegen. Waardoor uw bewegingsapparaat wordt gehinderd.

Kortom: Wat er ook gebeurt in uw dagelijks leven… Niets menselijks is Angelo vreemd. Hij helpt u graag van uw klachten af, voor zover dat mogelijk is natuurlijk….

Klik hier voor een afspraak

welzijn-en-advies-bewegen1

welzijn-en-advies-bewegen-3

welzijn-en-advies-bewegen5

 

Veelgestelde vragen

Ontdek het antwoord op uw vragen.

Veelgestelde vragen